Čiščenje fug v kopalnici

Kako nad fuge v kopalnici?

2018-03-07 domko 0 Comments

Včasih se v naše domove prikradejo umazanije, ki jih težko odstranimo, poleg tega pa dajejo izjemno zanemarjen videz. Zelo pogosto se nam to dogaja v kopalnicah, kjer imamo opraviti predvsem s čiščenjem fug, ki na trenutke izgledajo naravnost grozno. Včasih res ne vemo, po čem bi še segli, da bi se tega izgleda rešili.

Rešitev je lahko povsem enostavna. V resnici nam ni treba kupovati dragih čistil in podobnih sredstev, da bi se lahko lotili fug ter podobnih predelov, kjer se nabira odvečna umazanija. V nadaljevanju vam tako predstavljamo nekaj izjemno preprostih rešitev, ki vam ne bodo vzele ne veliko časa, prav tako pa niti ne denarja.

S kisom nad fuge

Zagotovo ste že kdaj slišali, da je kis lahko izvrsten razmaščevalec. Če boste zmešali kis in vodo, in sicer v razmerju 50:50, in tekočino vlili v razpršilec, potem lahko pričnete z delom. Z razpršilcem poškropite po ploščicah in fugah, po nekaj minutah pa vse skupaj očistite s čisto vodo. Rezultat vas bo pozitivno presenetil.

Nad fuge s sodo bikarbono

Izjemno vsestransko sredstvo je tudi soda bikarbona. Prav tako jo lahko zmešamo z vodo, in sicer tako, da dobimo nekoliko gostejšo pasto. Z njo nato premažemo fuge. Po nekaj minutnem delovanju to lahko zdrgnemo s krtačo, nenazadnje pa celo z zobno ščetko, ki je ne potrebujemo več.

Kis in soda sta najboljša v boju nad fugami

Za najboljše rezultate poskrbi kombinacija kisa in sode, ki jo zmešamo z vodo. Da bo vonj lepši in da bo naše veselje do čiščenja večje, tej čudežni zmesi lahko dodamo še sok limone. Vse skupaj premažemo po fugah, nato pa zdrgnemo s primerno krtačo. Nad rezultatom bomo vsekakor več kot navdušeni.

Za boj nad fugami nam torej ni potrebno posegati po dragih sredstvih. Kis, soda, limona in voda je vse, kar potrebujemo za neverjetne in dolgotrajne rezultate, ki nam bodo jemali dih in sapo.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek