Pločevinasta streha

Kako zaščititi pločevinasto streho?

2022-09-16 domko 0 Comments

Kot verjetno vsi dobro vemo, je streha tisti prvi branik, ki naše domove in glave ščiti pred vremenskimi spremembami. Če jo imamo nad glavo, pa še ne pomeni, da nanjo lahko pozabimo. Za streho je treba skrbeti in jo vzdrževati tudi kasneje, da nam bo dolgo in kvalitetno služila.

Poznamo več vrst streh, med katere sodi tudi pločevinasta streha. Ta se še posebej v zadnjem obdobju pogosteje uporablja. Predvsem pri novogradnjah, vendar pa tudi pri obnovitvah, saj je s takšno streho nadvse enostavno prekriti staro in dotrajano kritino.

Prednosti pločevinaste strehe

Ko pomislimo na streho, nam najprej na misel padejo klasični strešniki in nekatere druge vrste streh, ki imajo navkljub kvaliteti tudi nekaj slabosti. Predvsem pa različni vremenski vplivi, spremembe temperature in vlaga povzročajo hitrejše deformacije ter celo propadanje teh materialov.

Prednost pločevinaste strehe je v tem, da se odlično spopada z vsem naštetim in je kos tako močnemu vetru kot toči in drugim nevšečnostim, ki jim je streha navadno izpostavljena. Takšna streha je odporna tudi proti ognju, mahu in plesni, propadanja zaradi vlage pa se nam prav tako ni treba bati.

Zaščita za pločevinasto streho

Vse zgoraj navedeno seveda drži le v primeru, da smo takšno pločevinasto streho ustrezno zaščitili. V ta namen nam je v največjo pomoč barva za pločevinaste strehe, ki učinkovito odbija vse zunanje napade na površino strehe in zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Barva za pločevinaste strehe TEKNOS KIRJO

Barva za pločevinaste strehe TEKNOS KIRJO — Barvajmo.si

Pločevinasta streha sicer brez težav zdrži 50 in več let, česar za klasične različice ne moremo trditi. KIRJO barva iz serije TEKNOS se denimo uporablja prav za vzdrževalno barvanje pločevinaste strehe in kovin, lahko pa jo uporabimo tudi kot zaščitni premaz na vroče pocinkanih in aluminijastih površinah.

Pločevinasta streha je lahka

Še posebej v primerjavi z ostalimi strehami lahko rečemo, da so pločevinaste strehe precej lažje in so na ta način primerne tudi za montažo na objekte, ki ne prenesejo večjih obremenitev. Monterji bodo znali povedati, da je montaža večine pločevinastih streh relativno enostavna in tudi hitra, kar poceni celoten projekt.

Še en velik plus tovrstnih streh tiči v prihranku, na katerega morda ne bi pomislili. Pločevina učinkovito odbija sončne žarke in tako poleti spusti v hišo precej manj toplote kot klasična kritina. Enako pa velja v zimskem času za ogret zrak, ki tako ostaja v hiši. Poleti prihranimo pri klimi, pozimi pa pri ogrevanju.

Vaša nova pločevinasta streha bo tudi zelo moderna, saj si lahko zanjo omislite praktično katerokoli barvo.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek