6 pravil za beljenje sten

2017-10-14 domko 0 Comments

Je pri vas doma prišel čas za beljenje sten? Nič lažjega, kajne? Potrebujete le barvo ter primeren čopič in že lahko pričnete z delom. A pozor, vse res ni tako preprosto, saj beljenje zahteva, da ste pozorni na tisoč drobnih malenkosti. V nadaljevanju vam zato ponujamo 6 pravil, s pomočjo katerih bo barvna prenova vašega doma zares uspešna.

1. Najprej izmerite sobo. Še preden vas bo korak odpeljal v najbližjo trgovino s potrebščinami za beljenje, natančno izmerite površino sten, ki jih želite prepleskati. Z vsakim vedrom barve boste prepleskali le določeno površino, zato se že vnaprej izognite temu, da bi kupili premalo barve. Ali pa par veder preveč.

2. Zaupajte svojemu notranjemu občutku. Ko gre za ljubezen na prvi pogled (še posebej, če govorimo o barvi za beljenje sten), je ta še kako resnična. Če ste bili vedno zaljubljeni v določeno barvo, vam bo le-ta najbrž pri srcu do konca življenja. Zato brez razmišljanja posezite po njej.

Pleskanje sten

3. Najprej opravite test. Preden barvo »prelijete« na celo steno, si najprej priskrbite debel bel karton in ga prebarvajte z vašo barvo. Nato ta karton pomikajte po steni ter ga postavite tudi ob različno pohištvo. Le tako boste videli, kako se barva za beljenje, ki ste jo izbrali, ujema z vašim pohištvom ter kako je videti na različnih stenah v sobi.

4. Pripravite steno na beljenje. Vaša nova barva je dobra le toliko, kot so kakovostni zidovi, ki jih boste prepleskali. Najprej odstranite vse slike, žebljičke in žeblje ter zapolnite vse luknjice. Počakajte, da se gips posuši, nato ga še zbrusite, tako da bo stena gladka. Stene tudi pomijte.

5. Nanesite osnovno barvo za beljenje sten. To barvo (osnovna bela notranja barva) morate obvezno uporabiti v primerih, ko se odločite, da boste temno obarvano steno prepleskali s svetlo barvo. Na ta način boste prihranili pri količini glavne barve, saj je boste porabili precej manj, stene pa kljub temu kakovostno prepleskali.

Nanos osnovne barve

6. Beljenje sten nadaljujte z nanosom glavne barve. Pri tem poskrbite, da ste izbrali pravo barvo, saj obstajajo različne vrste za različne vrste sten, ki jih želite prebarvati. Primer: če želite prebarvati kuhinjo ali kopalnico, potem uporabite barvo z antimikrobnimi delci, ki bo preprečevala nastanek plesni. Pri barvi za beljenje zunanjih sten pa posezite po barvi, ki bo kos UV žarkom in ne bo takoj zbledela.

Želimo vam uspešno beljenje sten!

Vir: https://www.nasveti.net/pleskanje-sten

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek