Nizki stroški ogrevanja

Kako do nižjih stroškov ogrevanja?

2020-03-09 domko 0 Comments

Eden največjih letnih stroškov vsakega gospodinjstva je vsekakor ogrevanje hiše oz. stanovanja. Ne glede na to katere energente uporabljate za ogrevanje ali kako moderna je vaša nova peč, vas na koncu vedno pričakuje znesek, ki bi ga radi vsaj nekoliko znižali. Morda menite, da ste naredili že vse, kar je v vaši moči, a vedno se najde še kaj.

Tokrat bo povsem na mestu, da omenimo ogrevalne toplotne črpalke. Še prej pa preverimo tiste osnovne spremembe, ki ji mora izvesti vsak dober gospodar, da porabi kar se da malo energije za ogrevanje svoje hiše.

Kakovostna okna in vrata

Znano je, da v starejših hišah stara okna in vrata dejansko dihajo skupaj s hišo. Morda niti ne opazite, da je prepustnost zraka precej velika. Tako kot z lahkoto v hišo prodira hladen zrak, tudi ogretega izpuščate iz hiše.

Na ta način seveda porabite precej več energije in denarja za doseganje želenih temperatur v hiši. Enako velja, ko beseda nanese na toplotno izolacijo in fasado.

Ogrevalne toplotne črpalke

Orca toplotne črpalke zrak-vodaPri novogradnjah je v veliki večini primerov že v samem začetku gradnje predvidena kakovostna izolacija, ki bo stroške ogrevanja konkretno potisnila navzdol. Arhitekti vse pogosteje predlagajo tudi ogrevalne toplotne črpalke. Teh je na trgu kar nekaj vrst, mi pa izpostavimo hit med sistemi toplotnih črpalk, in sicer sistem zrak-voda.

V tem primeru gre za najboljše razmerje med investicijo in prihranki med vsemi vrstami ogrevanj. Če se sprašujete, kako je to mogoče, naj dodamo, da sistem deluje s pomočjo zraka, ki je povsod okoli nas, vode in nekaj malega električne energije.

V primeru ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda znamke Orca gre za visokokakovosten sistem, ki z vsemi certifikati o kakovosti delovanja celo presega najstrožje evropske standarde. Analize govorijo zase in te kažejo, da gre za ogrevalni sistem, ki v tem trenutku zagotavlja nižje stroške ogrevanja v primerjavi s podobnimi sistemi.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek