Izbira hladilnika

Kako izbrati pravi hladilnik za nov dom?

2022-04-18 domko 0 Comments

Preden se odpravimo na iskanje hladilnika za svoj dom, moramo pomisliti na nekaj ključnih podatkov, če želimo kupiti kar najbolj primernega. Od tega bo namreč odvisno, kako sveža živila bomo imeli na razpolago in kolikokrat na teden se bomo ponje odpravili v trgovino.

Morda je izbor nekoliko lažji pri osebah, ki živijo same, vsekakor pa je za družine ustrezen hladilnik še kako pomemben. Že veste, kam ga boste postavili? Višina, širina, na katero stran se bodo opirala vrata. Vse to in še marsikaj drugega je potrebno imeti v mislih pred samim nakupom.

Velikost hladilnika

Velikost hladilnika ni mišljena zgolj po njegovi širini, višini ali globini, pač pa tudi po prostornini. Prav ta bo namreč odločala, kako bodo v njem razporejene police in koliko živil boste lahko shranili vanj. Število družinskih članov je tako prvi podatek, ki bo odločal o tem, kako velik hladilnik boste kupili.

Pomislite na to, koliko mleka bo v njem, pa steklenic, plastenk, jogurtov, salame, sira in drugih dobrot. Seveda ne gre pozabiti na zelenjavo, pri čemer je treba biti pozoren na hladilnike s tehnologijo, ki zagotavljajo daljšo svežino sadja in zelenjave.

Prosto stoječi ali vgradni?

Odvisno od samega prostora in velikosti kuhinje ter ostale opreme se bo potrebno odločiti za prosto stoječi ali vgradni hladilnik. Navadno so vgradni hladilniki nekoliko manjših dimenzij in jih lepo skrijemo v enega izmed elementov kuhinje oziroma v omarico.

Seveda ni nujno, da so majhni, so pa zagotovo dražji, pri čemer je potrebno računati še na ceno omarice zanj. Pri prosto stoječem hladilniku načeloma ni večjih omejitev, razen v prostoru, kamor ga imamo namen postaviti. Prednost teh hladilnikov je večja prostornina za isto ceno in lažje prilagajanje poziciji električne vtičnice.

Kaj pa zamrzovalna skrinja?

Če doma ne boste imeli posebne zamrzovalne skrinje, si jo boste seveda želeli vsaj v hladilniku. Prav od velikosti te pa je odvisno marsikaj. Seveda tudi cena takšnega kombiniranega hladilnika. Ponovno so tu v prednosti osebe, ki živijo same ali v paru, saj večje družine potrebujejo precej večji zamrzovalnik.

Načeloma je tako, da je zamrzovalnik, ki je nameščen znotraj hladilnika, namenjen zgolj shranjevanju že zamrznjene hrane, medtem ko je zamrzovalnik, ki se nahaja na vrhu hladilnika in ima svoja vratca, namenjen tudi zamrzovanju.

Cena

Tako kot pri vseh drugih rečeh bo tudi pri nakupu hladilnika svojo vlogo odigrala cena. Te se od hladilnika do hladilnika močno razlikujejo. Medtem ko lahko manjše hladilnike za eno osebo ali dve kupimo po ceni do 400 €, pa bo potrebno za nekoliko večje odšteti vsaj dvakrat toliko.

Cena hladilnika

Cene se od hladilnika do hladilnika močno razlikujejo.

Cena je odvisna tudi od napredne tehnologije, velikosti zamrzovalnega prostora in funkcij, ki jih ima hladilnik na voljo. Dandanes na trgu najdemo že hladilnike, ki vedo, kaj se v njem nahaja in česa morda ni, ter kar sami opravijo nakup v trgovini na daljavo. Ste že videli takšne s priročno manjšo pipo na vratih, iz katere priteče ohlajena voda ali limonada?

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek