Opremite si spalnico tako, da vam bo všeč

2016-04-01 domko 0 Comments

Če je dnevna soba za marsikoga enostavno najbolj priljubljen prostor v stanovanju oziroma hiši in sta kuhinja ter kopalnica najbolj pomembna prostora, je spalnica zagotovo prostor, ki vas mora navdajati z občutkom varnosti in udobja. Kje drugje se namreč spočijete po napornem dnevu in pripravite na naslednjega? Seveda pa v resnici spalnica ni tisti prostor, ki bi ga vsi razumeli tako samoumevno, zato je pomembno, da dobimo pred opremljanjem lastne sobe počitka dovolj dobrih idej.

Ideje ne rastejo na drevesih

Marsikdo pravi, da ima težave pri načrtovanju in da težko dobi ideje. Večinoma poslušam stavke v stilu: »Moram poskusiti sam, potem pa bom videl, ali mi ustreza ali ne. Nato bom prostor prilagodil oziroma spremenil.« Temu bi lahko rekli tudi »na napakah se učimo«, a za božjo voljo, zakaj se ne bi raje učili s tujih napak? Spalnica, tako kot seveda tudi večina drugih prostorov v stanovanju, gotovo ni mesto, kjer bi sploh želeli imeti kratkoročne ali dolgoročne težave, še posebej pa ne bi želeli kupovati in montirati pohištva, ki ga na koncu niti ne bi potrebovali ali želeli. Kje torej dobiti ideje?

Pomagajte si s tiskanim gradivom

Večinoma si je najbolje ogledati spalnice na slikah v različnih knjigah in revijah. Na temo opremljanja stanovanja je namreč zelo veliko različne literature. Ne samo knjig. Pri nas in v tujini je mogoče najti kar precej kakovostnih revij, celo takšnih, ki vaše opremljanje spremljajo, vam s strokovnjaki lahko pomagajo in na koncu celo ocenjujejo in nagrajujejo najboljše izvedbe.

Sodobna spalnica

Druga možnost je pregled spletnih strani, ki se ukvarjajo z enako dejavnostjo kot omenjene revije, vendar v spletnih izdajah. Slabost tovrstnih internetnih portalov je v tem, da imajo pogosto veliko manj kakovostne prispevke kot tiskane revije, vendar pa so hitreje dosegljivi. Prav tako lahko strokovnjakom postavljate vprašanja in nanje hitro dobite odgovore.

Opazujte in sprašujte za mnenja in nasvete

Seveda si lahko ogledate tudi spalnice () svojih prijateljev in znancev, če vam to pustijo. Mnogi ljudje imajo ta prostor za tako intimen, da vanj nočejo spuščati drugih ljudi, celo svojih prijateljev ne. Nekateri so si ga na žalost spremenili v pravo skladišče in jim je že zato neprijetno, veliko ljudi pa je ponosnih na svojo spalnico in jo z veseljem razkaže. Morda pa so njihovi občutki ob tem enostavno tako indiferentni, da jim je malo mar, kaj si mislite o tem, kako izgleda njihova spalnica.

Spalnica Akron

Poleg tega lahko odlične ideje in nasvete dobite tudi v različnih salonih pohištva ali na sejmih, kjer se predstavljajo podjetja, ki se ukvarjajo z opremljanjem doma. Obstajajo tudi svetovalci, ki vam lahko izrišejo načrt za spalnico – in to ne samo povsem enostavno, ampak z mnogimi do potankosti izdelanimi rešitvami, ki vam bomo popestrile spalnico ali pa jo naredile bolj praktično.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek