Uporabite kamnite stenske obloge

2016-05-17 domko 0 Comments

Kamnite stenske obloge so v zadnjem času postale pravi hit, in bolj ko opazujemo, na kakšen način jih ljudje uporabljajo, bolj nam je jasno, kako dolgo in pravzaprav veliko predolgo smo kamen, kot naravno surovino iz narave, preprosto in povsem nepravično zapostavljali. Kadar so kamnite stenske obloge pametno uporabljene v praksi, lahko prinesejo veliko dodano vrednost. V prvi vrsti so lahko praktične, saj delujejo kot izolator, kar pomeni, da vam ne bo potrebno dodatno lepiti izolacijskega materiala na steno, npr. na zunanjo v bloku ali hiši.

Zunanje stenske obloge

Znotraj sobe bodo kamnite stenske obloge naredile čudovit in naraven izgled, hkrati pa se stena ne bo tako hladila ob hladnem vremenu, še posebej če občasno ravno vanjo piha hladen veter. Tako boste verjetno privarčevali tudi pri kurjavi, kar se bo poznalo na dolgi rok.

Polepšajte si bivalni ali delovni prostor

Njihova dekorativna vrednost se pokaže tako v pisarnah kot pri polepšanju hiše ali stanovanja. Vse večkrat opazim, da si ljudje z njimi oblečejo samo eno steno v sobi ali samo steno, na kateri visi televizijski sprejemnik, morda si celo naredijo rob v predsobi in nad njim dodajo še osvetlitev iz LED lučk. Možnosti je v resnici na pretek. V hišah jih največkrat najdemo okoli kaminov. Moderni so povsem električni in marsikdo jih ne mara, saj niso naravni, ne prinašajo vonja po lesu in pepelu in podobno. A tehnologija je naredila svoje in v modernem času se je potrebno navaditi na marsikaj. Nekaterim je pač všeč to, drugim ono, in ravno tako je tudi s kamnitimi stenskimi oblogami. Medtem ko jih marsikdo ne bi želel ali niti znal uporabiti za dekoracijo svojega prostora, pa so drugi nad njimi povsem navdušeni.

Kamnite obloge v kopalnici

Ker so materiali in vzorci precej različni, tudi njihove barve in velikosti, je možnosti za uporabo zares veliko, nihče pa ne more reči, da v njegov prostor ne sodijo. Manj obdelan kamen sodi v bolj rustikalno okrašene bivalne prostore ali stare kmetije, medtem ko so modernejše izvedbe namenjene bolj pisarnam prostorom in seveda stanovanjem, ki želijo poudariti moderne ravne linije, z veliko praznega prostora in svetlobe.

Kamnite stenske obloge imajo torej večnamensko vrednost, in če jih znate pametno uporabiti, so lahko čudovit dekorativni element, ki polepša tako zunanje kot tudi notranje prostore. Če jih ne znate uporabiti sami, se lahko oglasite v enem od prodajnih salonov, kjer vam bodo pomagali z idejami, ravno tako pa vam bodo predstavili tudi različne izvedbe in barve, ter vas naučili, kako jih na enostaven način montirati na steno.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek