Lesena vhodna hišna vrata so dobra investicija

2016-05-05 domko 0 Comments

Z ženo sva se odločila, da je čas za zamenjavo vseh odsluženih lesenih vrat v naši družinski hiši. Blazno me namreč moti, da že manjši prepih povzroči, da se katera izmed dotrajanih vrat v mansardi odprejo in potem loputajo, dokler jih kdo ne zapre. Stvar je v tem, da sva najino hišo gradila pred več kot trideset leti in so določeni materiali za vrata sedaj že toliko dotrajani, da jih je preprosto potrebno zamenjati. Res je pa tudi, da v tistih časih ni bilo na voljo tako kakovostnih lesenih vrat, kot so danes, ta sedaj pa so pač zanič.

Vhodna vrata

Najprej sva imela v mislih, da bi zamenjala samo vhodna hišna vrata, ker so ta resnično odslužena in potrebujemo sodobna tako z vizualnega vidika kot tudi z vidika energetske varčnosti. Ko pa sva listala po katalogih in primerjala cenike vhodnih lesenih vrat, sva se odločila, da bo za družinski proračun najbolje, da mojstri ob menjavi zunanjih zamenjajo tudi vsa notranja vrata. Že res, da je enkratni znesek velik zalogaj, vendar naju je prepričal količinski popust in dejstvo, da bodo delavci samo enkrat na objektu.

Kar nekaj časa sva z radovednostjo listala kataloge vhodnih hišnih vrat, ki sva jih dobila na raznih sejmih ali pa sva jih naročila kar po pošti. Pregledala sva tudi tiste od velikih trgovcev, ki jih poštar nosi vsak teden. Dolgo časa sva iskala vrata in tako imava naštudirano celotno ponudbo na trgu, saj sva samo čakala na akcije vhodnih vrat, da jih dobiva čim ceneje. Čakanje se je obrestovalo, saj se nama je na koncu uspelo dogovoriti za plačilo vhodnih vrat na obroke, tako da se je najino raziskovanje trga zares izplačalo.

Moderna vhodna vrata

Sam videz vhodnih zunanjih vrat je bil meni bolj postranskega pomena, saj sem take vrste človek, da mi je vedno najbolj pomembna cena in kvaliteta oziroma kaj dobim za določeno vsoto denarja. Na koncu sva se odločila za klasična vhodna vrata iz hrasta. Glede na to, da me vedno bolj moti vsak zvok z ulice, je žena vztrajala pri zvočno izoliranih vhodnih vratih. In povem vam, da se je to doplačilo vsekakor splačalo. Kljub temu, da so vhodna vrata s steklom, se zvok z ulice sploh ne sliši noter. Ravno zaradi stekla in spojev med steklom in hrastom sem bil glede zvočne izolacije precej skeptičen in še kar ne morem verjeti kvalitetni izvedbi. Nova varnostna vhodna vrata nudijo tri točkovno avtomatik zaklepanje GU in čitalec prstnih odtisov za lažje odpiranje.

Zelo kvalitetna pa so tudi lesena notranja vrata, ki sva jih kupila pri istem proizvajalcu. Tako da lahko z zadovoljstvom ugotoviva, da je bila najina investicija uspešna.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek