Najboljše sedežne garniture za vse potrebe

2017-02-17 domko 0 Comments

Sedežne garniture in zofe, ki so na voljo v slovenskih prodajalnah pohištva, so si med seboj tako zelo različne, da se je kar težko znajti. Prav zaradi tega, ker običajno izbiramo svojo sedežno na podlagi videza in prostora, ki ga imamo na voljo, pa pogosto kupimo takšno, ki za nas ni najboljša. Potrebno je namreč upoštevati tudi to, da se mora »kavč« ujemati z našim načinom življenja oziroma z našimi vsakdanjimi navadami.

Sedežne garniture za različne tipe uporabe

Kadar par kupuje sedežno garnituro, je potrebno vzeti v obzir, da bosta na njej preživela marsikateri večer, ko se bosta družila ob gledanju televizije, zato bo gotovo prišlo prav, če sedežna omogoča obema dovolj prostora za ležeč položaj. To je včasih povsem enostavno – pri kotni sedežni tabure zapolni prazen prostor in tako dobimo posteljo za dva. Vsekakor lahko izbereta tudi kavč z izvlečno posteljo, a bo z njenim postavljanjem, postiljanjem in pospravljanjem več dela.

  • Sedežna garnitura Bergus

Če ste mlada družinica, potem si gotovo želite udobja, a se hkrati zavedate, da bo trenutna sedežna garnitura namenjena zgolj za neko »prehodno« obdobje. Zakaj? Ker jo boste po petih letih gotovo morali zamenjati, saj bo uničena. Otroci bodo na njej pustili sledi prstov, tortic, čevljev, barvic, soka in podobno. Kupite torej povsem preprosto in poceni sedežno, ki jo boste lahko večkrat obrisali, barva pa naj bo takšna, da se madeži ne bodo takoj poznali. Najboljši so vzorci pepita in melirane tkanine.

Je v vaši navadi, da popoldne tudi nekoliko zadremate, saj vam pol urice po kosilu pomaga napolniti baterije? Potem naj bo kavč ali del sedežne garniture v dolžini troseda. Samo tako boste lahko iztegnili noge. Dremanje vam bo sicer bolj prijalo na sedežni, oblečeni v tkanino, kot pa na usnju ali umetnem usnju.

Ne sprejemate obiskov za jedilno mizo, temveč v dnevni sobi? Potem velja izbrati usnje ali umetno usnje ter sedežno garnituro z nekoliko bolj čvrstim oblazinjenjem. Ker je ta namenjena sedenju gostov, ne sme biti tako mehka in udobna, kot bi bila sedežna, na kateri boste v prvi vrsti zvečer gledali televizijo.

Kaj pa, če so otroci že šli, obiskovalci sedejo za mizo, dnevno pa zvečer s partnerjem uporabljata sama? Morda je bolje, da se sedežna garnitura zamenja z dvema udobnima počivalnikoma, ki omogočata nagib, dvig dela za podporo nog, morda celo masažo. Včasih je najbolj udobno, če imaš povsem svoj udoben prostor za sedenje in branje časopisa.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek