Popestritev stanovanja s fototapetami

2016-01-03 domko 0 Comments

Si tudi vi želite v svoj dom vnesti nekaj svežine, vendar ne bi radi opravljali velikih prenovitvenih del? Vam je dovolj majhna sprememba z velikim učinkom? Potem razmislite o tem, da bi eno svojih sten v celoti spremenili v fotografijo. Kako? Uporabite lahko fototapete, ki vam ponujajo veliko kreativnosti in prilagodljivosti glede motivov, hkrati pa se povsem enostavno namestijo.

Fototapeta bambus

Fototapete so sodoben način dekoracije in urejanja doma, ki prinesejo precejšnjo poživitev, pa četudi vse druge stvari v vašem domu ostanejo enake ter na istem mestu, kot so bile poprej.

Fototapete za velike in majhne površine

Če se odločite, da bodo vaš dom krasile fototapete, je potrebno najprej izbrati primerno površino, pri čemer se lahko odločite, da boste v fotografijo spremenili celotno steno vaše dnevne sobe ali pa zgolj del stene. Prav tako so vam na voljo fototapete z različnimi vzorci in motivi, kar vam omogoča prilagoditev vsem stilom stanovanj. Večina ljudi je mnenja, da se fototapete podajo zgolj v moderno opremljena stanovanja, a to sploh ne drži – tudi klasično stanovanje, podeželsko ali rustikalno in meščansko urejeno bivališče lahko opremimo s fototapetami, le da se je potrebno prilagajati pri motivih in vzorcih.

Kakšne fototapete so najbolj priljubljene?

Fototapeta feferonZa kuhinjo in kopalnico pridejo najbolj pogosto v poštev fototapete s podobami iz narave, tako žive kot nežive. V kopalnico se lepo podajo fotografije morja ali slapa, bambusa, eksotičnega cvetja in tudi kamenja. V kuhinji se temu pridružijo še fotografije živil, na primer začimb ali sadja. V dnevnih sobah so, tako kot v otroških in mladinskih sobah, pogosto uporabljene fototapete, ki prikazujejo različne svetovne prestolnice ali nekoliko bolj umetniške urbane podobe ali podobe iz narave, v spalnici pa ima marsikdo rad nekoliko bolj romantično tematiko. Tako se tam pogosto znajdejo fotografije vrtnic, nebo z zvezdami ali oblaki …

Ne glede na to, kako veliko fototapeto želite in za kateri prostor, boste v bogati zbirki številnih proizvajalcev zagotovo vedno našli motiv, ki vam ustreza. Najverjetneje kar na svetovnem spletu.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek