Stenske nalepke s privlačnimi motivi

2015-09-28 domko 0 Comments

Ste mislili, da so stenske nalepke primerne zgolj za otroške sobe? Da ponujajo zgolj motive za najmlajše? Potem ste se motili, kajti sodobne stenske nalepke nudijo neverjeten nabor tematik in barv, tako da je možno najti prave za vsak prostor, pa naj gre za zasebne prostore v vašem domu, poslovne prostore ali javne prostore. Ne glede na to, kakšen je vaš okus in s čim se ukvarjate, lahko namreč najdete sebi primerne motive, ki bodo popestrili videz praznih sten – in če uporabite stenske nalepke, bodo te zaživele.

Kako pa je najbolje izbrati motive stenskih nalepk? Če jih boste uporabili v poslovnem prostoru ali v javnem prostoru, jih je seveda potrebno prilagoditi dejavnosti, za domačo uporabo pa lahko izberete karkoli vam poželi srce. Če ste ljubitelj narave, lahko izberete nalepke z drevesi, cvetlicami, pticami ali drugimi živalmi. Če ste ljubitelj športa, lahko za stenske nalepke uporabite podobe najrazličnejših športov. Če si želite zgolj nekaj pozitivnega, lahko izberete z energijo polne simbole, na primer sonca in planetov, ali pa se odločite za razne napise, ki vas bodo spravili v dobro voljo – posamezne besede ali tudi misli, pregovore in verze.

Stenske nalepke omogočajo prilagodljivost

Ko si enkrat izberete motiv vaše stenske nalepke, si morate izbrati še njeno velikost in barvo. Barvo izberete med barvami folij, ki so na voljo, velikost pa določite tako, da vzamete za začetek mero stene, ki jo želite opremiti z nalepko. Nato izberete med različnimi velikostmi izbrane stenske nalepke, ki so na voljo.

Stenska nalepka SoveStenska nalepka Regrat

Seveda morate biti pri merjenju ter izbiri velikosti pozorni tudi na to, kako se bo nalepka namestila oziroma kakšen bo njen položaj na posamezni steni: bo samostojno nalepljena sredi stene, se bo dotikala stropa, »rasla« iz tal, morda prekrivala kot in se tako raztezala preko dveh sosednjih sten?

Če želite najti dobre ideje tako za zanimive motive kot za njihovo namestitev ter izbirati med množico barv ter velikosti, kliknite tukaj – prepričali se boste, da je svet stenskih nalepk neverjetno pester in našli motive, ki si jih niste mogli niti zamišljati!

Priprava stene za stenske nalepke

Preden se lotite naročila stenske nalepke, morate steno izmeriti in jo po potrebi obdelati z izravnalno maso ter prepleskati. Nalepk vam ni potrebno namestiti ravno na belo podlago, temveč se lahko odločite tudi za kontraste, na primer rdečo steno s črno nalepko, modro steno z zlato nalepko in podobno. Pomembno pa je, da se stena dobro osuši, da je gladka in čista – le tako bodo stenske nalepke na njej dobro držale.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek