Thermotech talno ogrevanje – prednosti

2016-12-31 domko 0 Comments

Sodobne bivalne stavbe za razliko od tistih iz preteklosti, kjer je bilo v prvi vrsti pomembno razkošje, namenjajo prednost varnosti, kakovosti in varčnosti. Eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov sodobnega načrtovanja stavb je načrtovanje ogrevanja in nizke porabe energije ter s tem povezanih stroškov. Kadar to prinaša tudi udobje, pa še toliko bolje. Eden od načinov, da tako poskrbite za več stvari hkrati, je tudi talno ogrevanje.

Kakšne so prednosti talnega ogrevanja?

Zakaj je možnost ogrevanja preko talnega sistema veliko boljša kot klasično ogrevanje z radiatorji,  smo povprašali v podjetju Varme, kjer zastopajo svetovno znanega proizvajalca Thermotech iz Skandinavije. Thermotech zastopa stališče, da je treba vsako stvar narediti bolj enostavno, lepšo in edinstveno, in talno ogrevanje tu prav nič ne odstopa. Zagotavlja nam toploto, ki je nekaj prav posebnega.

Talno ogrevanje Thermotech

Pri ogrevanju preko talnega sistema se predvsem izjemno učinkovito uporablja energijo, saj v sistem za razliko od klasičnih radiatorjev ne dovajamo vode, ogrete na visoko temperaturo, temveč zadostuje že nizkotemperaturno gretje. Grejejo se tla, vendar ne toliko, da bi bila vroča, kajti temperature so nižje in se porazdelijo po celotni površini tal. Ker so cevi za talno ogrevanje v betonu ali aluminijastih ploščah, tudi ob bosi hoji čutimo prijetnost tal, ne pa vročine. Toplota preko tal ogreva celoten prostor, ne da bi porabili veliko količino energije oziroma bili energetsko potratni. Ravno nasprotno pa velja za klasične radiatorje – ti so izjemno vroči, segrevajo zrak, torej gre toplota hitro pod strop, oboje pa je razlog za izgube.

Kako kar najbolj izkoristiti prednosti talnega sistema?

Energetsko učinkovito talno ogrevanje, ki ga ponuja Thermotech oziroma pri nas njegov prodajalec Varme, si lahko še dodatno povečamo.

V prvi vrsti se velja odločiti za kakovosten in sodoben sistem, ki je že v osnovi v prednosti pred drugimi in se lahko ponaša z izjemno učinkovitostjo, poleg tega pa ni odveč razmisliti tudi o toplotni črpalki. Prav s kombinacijo črpalke in ogrevanja doma preko talnega sistema lahko pridobimo največ in si zagotovimo topel ter udoben dom za minimalne, skorajda ničelne stroške gretja.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek