Ureditev terase

4 ideje za ureditev terase

2019-08-07 domko 0 Comments

Urejanje doma marsikdaj predstavlja kar zahtevno delo, sploh pa, če pri tem nimate pravih idej in le malo časa. Če pa si želite prebivati v domu, kamor se boste prav vsak dan z veseljem vračali, morate poskrbeti za primerno ureditev tako notranjih kot zunanjih prostorov.

Pri urejanju in opremljanju doma se izključno osredotočite na želje, potrebe in zmožnosti vas samih in vaših domačih. Tu in tam pa vam s koristnimi nasveti lahko pomagajo tudi strokovnjaki oziroma osebe, ki imajo za tako delo umetniško žilico ter natanko vedo, kam kaj postaviti in zakaj.

Imate doma teraso? Če je še niste primerno opremili in uredili do konca, vam bomo v nadaljevanju postregli s štirimi prečudovitimi idejami, ki se vas bodo zagotovo dotaknile. Če boste upoštevali vsaj eno od njih, ste že na dobri poti do nepozabnega druženja in uživanja v zunanjem delu vašega doma.

1. Sedežni garnituri na terasi odmerite dovolj prostora

Terasa brez sedežne garniture in podobnih kosov pohištva, na katerih udobno sedimo, vsekakor ni prava terasa. Poskrbite, da bo na njej stala dovolj velika sedežna garnitura, na katero se boste hkrati lahko usedli prav vsi družinski člani in nekaj gostov.

Garnitura naj bo narejena iz materialov, ki so odporni na zahtevnejše vremenske vplive. Poskrbite tudi za to, da bo sedežna garnitura že na prvi pogled videti lepo. Opremite jo s prevleko, blazinami in drugimi dodatki, ki jo bodo naredili še mikavnejšo. V neposredno bližino postavite mizo, ki naj bo tudi ravno pravšnje velikosti in oblike.

2. V bližino terase postavite gugalni stol ali visečo mrež

Če si boste med sedenjem na terasi zaželeli dodatnega razvajanja, poleg nje postavite gugalni stol ali visečo mrežo. Četudi nimate elementov, kamor bi ju pritrdili, vas na trgu čakajo samostoječe mreže, ki so videti ljubke, poleg tega pa so tudi izjemno trpežne in odporne proti zunanjim vplivom.

3. Naredite si preprosto zunanjo kuhinjo

Na terasi si lahko ustvarite preprosto kuhinjo, ki jo boste koristili zlasti poleti. Pečenje, kuhanje in še kaj je v tem času veliko zabavneje v zunanjih prostorih kot pa v notranji kuhinji.

Zunanja kuhinja

Pri postavitvi zunanje kuhinje sami vsekakor ne boste zmogli opraviti vsega. Na pomoč pokličite strokovnjake, ki vam bodo na primer pomagali pri napeljavi električne energije, vode in še česa.

Če zunanja kuhinja zaradi premalo prostora ne pride v poštev, pa si postavite vsaj vrtni kamin, v katerem boste ob sočnih dnevih spekli meso in zelenjavo ter razvajali tako sebe kot goste.

4. Teraso zaščitite s trpežno in privlačno ograjo

Da se boste na terasi skupaj z otroki še bolje in varneje počutili, si postavite trpežno ograjo estetskega videza. Pri postavljanju ograje ste lahko povsem skromni in se odločite za preprosto, toda še vedno lepo ograjo, ali pa se odločite za postavljanje ročno kovane ograje, ki velja za eno od najlepših, a kar precej dragih vrst ograj na sploh.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek