Viseča mreža

Viseče mreže za različne priložnosti

2019-05-10 domko 0 Comments

Poleti si lahko užitke v senci polepšate s prečudovitimi visečimi mrežami, ki med ljudmi že zelo dolgo veljajo za izjemno priljubljene. Morda imate kar doma na vrtu dovolj pogojev, da mrežo napnete med dve drevesi, se uležete vanjo in si privoščite nepozabne užitke v branju knjige, gledanju filma ali pa preprosto v kakovostnem počitku. Prepričani smo, da se vam bo v vročih dneh še kako dobro prilegel.

V današnjem prispevku vam bomo predstavili več vrst visečih mrež, ki se med seboj razlikujejo predvsem po velikosti in namembnosti. Izvedeli boste, da na trgu lahko posežete po enojnih, velikih, potovalnih in tudi takšnih s palicami. Viseče mreže so postavljene na ogled v mnogih spletnih trgovinah, ki vam ponujajo še mnoge druge izdelke, v prvi vrsti namenjene uživanju in sprostitvi v prostem času.

Enojna viseča mreža

Če se boste odločili za nakup viseče mreže, je ena od najpomembnejših zadev, ki jih boste morali zaupati prodajalcu, njena velikost. Kot že samo ime pove, so enojne mreže namenjene uporabi za eno osebo.

Enojna viseča mreža

Kljub temu boste lahko kmalu ugotovili, da se na njej lahko razvajata tudi dve osebi hkrati. Še zlasti to velja, če se bosta v njej zabavala otroka. Zapišemo torej lahko, da tudi manjša velikost mreže omogoča izjemno udobje, še posebej če v njej poležavate v senci.

Velika viseča mreža

Če se radi razvajate v dvoje ali si želite, da bi se v viseči mreži nahajal večji del vaše družine, posezite po večji velikosti. Velike viseče mreže lahko naenkrat sprejmejo dve odrasli osebi ali več otrok.

Največje izmed njih pa zlahka sprejmejo tudi več oseb, zato jih imenujemo tudi družinske mreže.

Potovalna viseča mreža

Ljudje radi posežejo tudi po potovalnih mrežah, ki zavzamejo malo prostora in so povsem lahke. Kot take jih lahko spakirate v avto, se odpravite na daljše ali krajše potovanje ter na njih počivate ali spite. Sicer pa potovalne mreže lahko uporabljate tudi doma, če imate le na voljo dovolj prostora.

Viseča mreža s palicami

Če želite, da bo tkanina na mreži ves čas primerno raztegnjena in napeta, je izbira viseče mreže s palico pravšnja za vas. Znano pa je, da so takšne mreže nekoliko manj stabilne v primerjavi s klasičnimi mrežami, zato je bolje, da jih majhni otroci ne uporabljajo.

Viseča mreža s palicami

Ne glede na to, kako veliko mrežo si boste privoščili za razvajanje, poskrbite za to, da bo izdelana iz kakovostnih in trpežnih materialov. Obenem bodite pozorni tudi na to, ali bo izbrana mreža poskrbela za varnost, ki je pri tej vrsti uživanja še kako pomembna.

Prejšnji prispevek

Naslednji prispevek